Investment in human capital and financial instruments for higher education funding - Maršíková, Kateřina
Koncepcia investícií do ľudského kapitálu z pohľadu možností získania prostriedkov na financovanie terciárneho vzdelávania z privátnych i štátnych zdrojov. Prehľad možností, ako môžu študenti v rôznych krajinách sveta financovať svoje štúdium. Patria medzi nich študentské pôžičky, granty, pôžičky závislé na príjme, zmluvy o ľudskom kapitále a rôzne daňové zvýhodnenia. Druhá časť príspevku sa zameriava na analýzu situácie v ČR a SR z pohľadu ponuky finančných produktov určených študentom vysokých škôl.