Slobodné poskytovanie služieb - Kudláček, Peter
Dňom vstupu SR do EÚ získali zahraničné poisťovne z členských štátov EÚ možnosť pôsobiť na území Slovenska aj bez povolenia Úradu pre finančný trh, a to na základe systému single passport - slobodného poskytovania služieb. Analogicky môžu poisťovne so sídlom na Slovensku vykonávať poisťovaciu činnosť v inom členskom štáte. Napriek vysokému počtu zahraničných poisťovní z členských štátov, cezhraničné poskytovanie poisťovacích služieb v priebehu roka 2004 podstatne neovplyvnilo poistný trh na Slovensku. V budúcnosti je však možné očakávať zvýšenie konkurencie v sektore poisťovníctva. V článku sú uvedené odkazy na www stránky, týkajúce sa problematiky slobodného poskytovania služieb poisťovní.