Civilizační hodnoty a právní principy - Zoubek, Vladimír
Vývoj v 21. storočí je determinovaný globalizačnými procesmi spojenými s fenoménom svetovej nadvlády nadnárodných korporácií. Pozitíva a negatíva. Civilizačné hodnoty jednotlivých civilizácií v procese globalizácie. Svetové náboženské systémy v kontexte globalizácie. Šírenie globálnej kultúry. Absencia efektívnej inštitúcie globálneho riadenia. Univerzálnosť základných práv a slobôd.