Začiatky obchodovania s futuritami - Ryník, Jozef
Obchodovanie s tulipánmi - prípad prvého veľkého finančného škandálu v Európe. V 17. storočí sa tulipány - presnejšie ich cibuľky stali v Holandsku predmetom špekulatívneho obchodu. Genéza obchodovania s tulipánmi a rozvoj metód obchodovania.