Vplyv právnej regulácie na rozvoj náboženského života v SR - Tížik, Miroslav
Pluralita modelov právnej regulácie náboženského života - francúzsky a americký model. Slovensko v právnom rámci EÚ. Cirkvi a štát na Slovensku v rokoch 1918 - 1989. Redukovaná pluralita v demokratizujúcej sa spoločnosti. Legislatívne bariéry pluralizácie. Zmeny v konfesionálnej štruktúre Slovenska. Rechristianizácia Slovenska po roku 1993. Legislatívna deprivatizácia náboženstva.