Fondy v kolektívnom investovaní - Pilch, Ctibor, 1957-
Významné postavenie produktov kolektívneho investovania na finančnom trhu. Investičný fond - všeobecné označenie pre všetky typy produktov kolektívneho investovania. Dva základné typy fondov: otvorený a uzavretý. Podielový fond môže vytvoriť iba správcovská spoločnosť. Investovanie majetku fondu. Majetok podielových fondov. Oceňovanie majetku vo fonde. Náklady spojené s investovaním. Výnosy fondov. Štyri základné kategórie fondov podľa investičného cieľa: peňažné fondy, dlhopisové fondy, akciové fondy, vyvážené fondy. Ďalšie druhy fondov.