K problematike vednej politiky u nás a v zahraničí - Šarmír, Eduard
Aspekty presadzujúcich sa vedných politík v globalizujúcom sa svete, ktoré vo vedeckej obci, na Slovensku i v zahraničí sú zdrojom polemík. Nové črty uplatňovania vedných politík. Vývoj vednej politiky v integrujúcom sa európskom priestore. Vývoj vednej politiky na Slovensku. Otvorené problémy a výzvy súčasného smerovania výskumu a vývoja v Európe a na Slovensku.