Vývoj sociálnej štruktúry a postavenie domácnosti v transformačnom procese - Azudová, Ľubica
Koncentrácia sociálno-ekonomických problémov v určitých regiónoch a okresoch a vznik sociálno-ekonomických disparít medzi nimi. Teoretické prístupy k sociálnej stratifikácii. Využívanie ľudského kapitálu. Adaptačné mechanizmy domácností. Profil príjmovej štruktúry domácností.