Globalizácia a sociálna politika - Stanek, Vojtech
Naznačenie nových prístupov a tendencií, ktoré globalizácia prináša, zvlášť v oblasti sociálnej politiky. Globalizácia by nemala obmedzovať národné ekonomiky. Podstatný rast pracovnej neistoty na pracovných trhoch. Postupné rozširovanie chudoby. Postupný rozpad veľkej časti strednej vrstvy. Analýza viacerých problémových okruhov sociálneho systému.