Diagnostikovanie profesijných záujmov: explicitné a implicitné komponenty profesijných záujmov - Džuka, Jozef
K predikcii predpokladov osoby pre určitú profesiu možno využiť okrem iných prediktorov profesijné záujmy osoby. V oblasti diagnostikovania profesijných záujmov dominuje teoretický model Hollanda a veľa významných nástrojov na ich meranie vbyužíva šesť definovaných osobnostných typov. Príspevok poukazuje na skutočnosť, že osobou explicitne vyjadrené záujmy nevyčerpávajú možnosti poznania predpokladov pre určitú oblasť profesií.