Chcete podnikať alebo sa zamestnať v Českej republike ?
Základné právne normy. Základné pojmy v súlade so zmluvou a vnútroštátnymi predpismi. Osobná a vecná daňová príslušnosť. Zdaňovanie príjmov z podnikania fyzických osôb s bydliskom na území ČR vykonávanej na území SR a naopak. Závislá činnosť. Zamedzenie dvojitého zdanenia. Povinnosť podania daňového priznania. Zdanenie príjmov zo závislej a podnikateľskej činnosti na území SR a ČR. Kedy a ktorý štát má právo zdaniť predmetné príjmy, v akom rozsahu sú príjmy zdanené, ako sa určí základ dane a podá daňové priznanie.Vplyv na zdanenie zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia v daňových vzťahoch