Sustainable development - content, results, perspective - Jeníček, Vladimír
Trvalo udržateľný rozvoj je považovaný za východisko a metódu riešenia rady globálnych problémov, ktoré vznikli v súvislostiach s dynamických priemyselným rozvojom a výrazným rastom svetovej populácie. Je predovšetkým koncepciou s úzkym vzťahom k ľudským postojom a hodnotám. Definícia trvalo udržateľného rozvoja, jeho modernej koncepcie, dimenzia trvalo udržateľného rozvoja, výsledky a prognózy.