Spatial data modelling and maximum entropy theory - Klimešová, Dana
Štatistické modelovanie priestorových dát a odhad chyby distribučnej funkcie sú kľúčové otázky priestorovej analýzy. Pri riešení praktických aplikácií je často obtiažne potvrdiť, či zamietnuť určitú hypotézu o distribučnej funkcii a niektoré distribučné modely, ako Gaussovo rozdelenie, často málo odpovedajú komplikovanému rozdeleniu konkrétnej úlohy. Príspevok ukazuje možnosti teórie maximálnej entropie na získanie dobrého odhadu chyby.