Nová bankovní regulace Basel II - důvod k obavám? - Mašindová, Věra
Nový koncept kapitálovej primeranosti známy ako Bazilej II. Výhody nového konceptu. Odpovede na otázky, či existujú dôvody obávať sa zo zavedenia Bazilej II. Spôsobí zavedenie nového konceptu procyklický efekt? Môže mať obmedzujúce alebo likvidačné účinky na malé a stredné podniky? Obavy českých bánk z rozdielnych požiadaviek od orgánov dohľadu. Ako sa vysporiada regulátor i banky so zložitosťou Bazilej II. Prevaha pozitívnych očakávaní.