Operační riziko: s čím konkrétně přichází Basel II? - Vojáček, Jan
Nová kapitálová dohoda Bazilej II dostáva do popredia záujmu okrem úverového rizika i ďalšiu zložku bankových rizík - riziko operačné. Prvý pilier: minimálne kapitálové požiadavky. Metódy kalkulácie kapitálových požiadaviek. Druhý a tretí pilier: proces dohľadu a trhová disciplína.