Záchrana a restrukturalizace bank z pohledu nových pravidel Evropské komise - Kincl, Michael
Dňa 10.10.2004 nadobudol účinnosť predpis Európskej komisie č. 2004/C 244/02, ktorý stanovuje podrobné pravidlá pre asistenciu verejných rozpočtov, prípadne verejných prostriedkov pri záchrane a reštrukturalizácii spoločností, nachádzajúcich sa v takej situácii, že by bez podpory z týchto rozpočtov ukončili svoju činnosť. Predpis patrí do systému pravidiel EÚ, regulujúcich poskytovanie tzv. verejnej podpory. Záchrana a reštrukturalizácia bánk. Presnejšie vymedzenie spoločností nachádzajúcich sa v tažkostiach. Záchrana za nových podmienok. Kompenzačné opatrenia.