Kvalita života, sociálne nerovnosti a diferenciácia obyvateľstva - Laluha, Ivan
Globalizácia vo svete a tranzitívne obdobie zmenilo a mení slovenskú spoločnosť. Východiská novej kvality života. Charakteristika sociálnych nerovností. Príjmová nerovnosť, nerovnosť bohatstva. Nerovnosť v schopnostiach, vo vzdelaní a v prístupe k vzdelaniu. Nerovnosť na trhu práce (muži a ženy). Nerovnosť životných podmienok a ich riziká.