Solvency II a její důsledky pro řízení rizik v pojišťovnictví - Šlajchrt, Petr
Revízia dohľadu na platobnou spôsobolosťou poisťovní získala označenie Solvency II. Solvency II po stopách Bazilej II. Tri piliere Solvency II: Pilier I: Stanovenie minimálnej kapitálovej požiadavky. Pilier II: Zavedenie kontrolných procesov. Pilier III: Trhová disciplína. Posudzovanie stratégií pre riadenie rizík. Potenciálne dopady na poisťovateľa. Dôsledky zavedenia projektu Solvency II na poisťovníctvo v ČR.