Systémovosť a úloha ekonomických agentov - Zajac, Jaroslav
Reálne stratégie pre virtuálne organizácie sa v informačnej revolúcii prejavujú v orientácii na interakciu so zákazníkom, vo virtuálnych zdrojoch, ktoré firmy požadujú a v znalostiach. Vytvára sa tak nový model podnikania a virtuálna organizácia ako strategický prístup umožňuje vytvoriť kľúčové intelektuálne a znalostné aktíva, ktoré sú cielené, aktíva v komplexnej sieti vzťahov. Vytvára sa tak nová architektúra vzťahov, čo ovplyvňuje využitie informačných technológií na nové organizačné štruktúry. Simulačné modely technologických inovácií. Výber agentov pomocou evolučných algiritmov. Simulácie podnikania agentov.