Neskorá dohoda o rozpočte EÚ ublíži najmä novým členom - Schönwiesner, Roman
Európska komisia v polovici apríla 2005 skompletizovala návrh rozpočtu EÚ na roky 2007 - 2013. Meškanie prijatia rozpočtu by postihlo hlavne nových členov. Problémová otázka výdavkov rozpočtu. Meškanie prijatia rozpočtu poškodí najmä chudobnejšie krajiny - problém čerpania z fondov EÚ. Kde škrtiť výdavky.