Súkromnoprávne a verejnoprávne tendencie v podnikaní v Slovenskej republike - György, Štefan
Niektoré stránky právnej úpravy podnikania. Princíp zmluvnej slobody v trhovom hospodárstve. Uplatňovaním princípu zmluvnej slobody sa napĺňajú aj ďalšie zložky súkromnej autonómie, vlastnícke právo a právo na podnikanie. Obmedzenia týchto slobôd môžu byť odôvodnené verejným či celospoločenským záujmom. Rovnosť účastníkov obchodno-právnych vzťahov v podnikaní. Systém ochrany zmluvných partnerov v obchodnoprávnych vzťahoch garantuje verejné právo. Legislatívne úpravy na Slovensku.