Komentár k novelám zákona o správe daní a poplatkov - Beňová, Marcela
Od 1. januára 2005 vstúpila do účinnosti novela zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov - zákon č. 679/2004 Z.z.. Novela zákona nadväzuje najmä na zákon č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, predovšetkým v oblasti registrácie zahraničnej osoby ako aj v oblasti sankčného systému. Uvedená novela zákona o správe daní sa dotýka viacerých ustanovení, ktorými sú upravené práva a povinnosti tak daňových subjektov, ako aj správcov dane s cieľom vytvoriť rovnováhu medzi nimi.