Dotácie poľnohospodárom dokážu využiť aj banky - Záborský, Ján
Ponuka slovenských bánk poľnohospodárom vo forme preklenovacích úverov. Ide o pôžičku v takmer rovnakej výške, ako je očakávaná dotácia z EÚ. Ponuky bánk pribúdajú. Čo je potrebné pre získanie dotácie z EÚ. Preklenovací úver získajú farmári po častiach. Záruky farmárov za pôžičky od bánk (napr. pôžička za obilie). Ďalšie možnosti pre agrosektor.