Audítorstvo ako globálny nástroj presadzovania a podpory zodpovedného a obozretného spravovania podnikov (corporate governance) - Tumpach, Miloš, 1970-
Sarbanesov-Oxleyho zákon. Výbor pre dohľad nad verejnými účtovnými spoločnosťami. Audítorstvo a corporate governance v EÚ. Audítori a osoby vykonávajúce audit.Transparentnosť, etika a nezávislosť. Audítorské štandardy. Verejný dohľad a kontrola kvality. Účtovné jednotky podliehajúce verejnému záujmu.