Ciele súťažnej politiky v SR - Tokárová, Mária
Cieľom súťažnej politiky je voľná a spravodlivá súťaž a otvorené trhy. Dostatok konkurujúcich si subjektov vytvorí predpoklad nízkych cien a efektívneho využitia dispozičných zdrojov jednotlivými podnikateľmi z pohľadu statického. Z dynamického pohľadu sa vytvorí predpoklad rozsahu kvality tovarov a služieb, ako aj ich širšia produktová diferenciácia a technologické a technické inovácie. Právne predpisy, ktoré upravujú hospodársku súťaž v SR. Potreba zosúlaďovania slovenského súťažného práva s komunitárnym právom v rámci procesu aproximácie. Úlohy Protimonopolného úradu SR.