Textilnou výrobou sa začala industrializácia Slovenska - Hallon, Ľudovít
Vznik prvej textilnej manufaktúry na Slovensku v r.1736. Historický vývoj textilného priemyslu na Slovensku. Podpora uhorskej vlády a štátne dotácie. Rozvoj textilného priemyslu po vzniku ČSR. Obrat v dejinách textilného priemyslu po znárodnení podnikov. Súčasná situácia.