Alternatíva k tradícii Nové typy fondov obchodovaných na burzách - Bačišin, Vladimír
Burzový fond, s ktorého cennými papiermi sa obchoduje na burze (exchange-traded funds, ETF) ako alternatíva k tradičným otvoreným podielovým fondom. Spôsob obchodovania s cennými papiermi burzových fondov. Skladba fondov. Dominantné postavenie fondov Spiders a Cubes na amerických burzách. Obligačné burzové fondy. Indexové fondy Vanguard.