Hodnotenie štrukturálnej politiky v zahraničí - Kucseráková, Katarína
Rozdiely v prosperite medzi členskými štátmi EÚ a rozdiely medzi regiónmi. Úsilie o zmenšovanie sociálno-ekonomických rozdielov pomocou regionálnej politiky a prostredníctvom štrukturálnych fondov. Štrukturálne fondy už prispeli k podstatnému zníženiu rozdielov medzi regiónmi. Proces vyrovnávania životnej úrovne bol vo veľkej miere ovplyvnený procesom európskej ekonomickej integrácie a využívaním štrukturálnych fondov. V príspevku sa hodnotia zahraničné skúsenosti z Talianska, Francúzska a Rakúska, týkajúce sa výskumu a hodnotenia vplyvu štrukturálnej politiky na rozvoj vidieka.