Zadlužování územních rozpočtů v EU a jeho prevence - Jílek, Milan
Charakteristika výsledkov hospodárenia a zadlženia územných rozpočtov v členských krajinách EÚ a existujúce spôsoby prevencie ich zadlžovania. Dôraz je kladený na súvislosť s implementáciou Maastrichtských konvergenčných kritérií, resp. s napĺňaním Paktu stability a rastu. Zvláštna pozornosť je venovaná Českej republike. Fiškálny význam územných rozpočtov členských krajín EÚ. Podiel výdavkov územných rozpočtov na celkových verejných výdavkoch. Saldo hospodárenia a zadlženia územných rozpočtov v ČR. Prevencia zadlženia.