Nemocenské a zdravotné poistenie - zabezpečenie v chorobe - Pechová, Michaela, 1977-
Systém nemocenského poistenia v SR. Novodefinované sociálne poistenie, ako poistenie nielen pre prípad straty alebo zníženia príjmu zo zárobkovej činnosti z dôvodu vzniku sociálnej udalosti, ale aj ako poistenie na zabezpečenie príjmu z dôvodu vzniku sociálnej udalosti bez výkonu zárobkovej činnosti a na uspokojenie nárokov zamestnancov z pracovného pomeru z dôvodu insolventnosti ich zamestnávateľa. Jednotlivé dávky poskytované z nemocenského poistenia. Zdravotné poistenie. Solidarita v poistení. Zákon o zdravotných poisťovniach a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.