Filozofia efektivity a kvality rozvoja ľudských zdrojov v ďalšom vzdelávaní (východiská riešenia problematiky vo svetle novej logiky rozvoja ľudských zdrojov v podnikaní) - Haňdiak, Michal
Najväčšou výzvou stojacou pred manažérmi v rozvinutých krajinách, je zvýšenie produktivity ľudí pracujúcich so znalosťami a zabezpečujúcich služby. Súčasná prax riadenia rozvoja ľudských zdrojov v slovenských podmienkach. Požiadavky rozvoja kvality ľudských zdrojov v zmysle novej logiky. Ľudský potenciál a jeho kvalita ako najcennejší a najväčší kapitál. Východiská pre riešenie problematiky rozvoja ľudských zdrojov. Systémový prístup. Úloha a miesto vzdelávania. Vzdelávanie ako garant kvality rozvoja ľudských zdrojov.