Konec finančního leasingu? - Cechl, Pavel
Finančný lízing - prenájom, ktorý umožňuje nájomcovi za finančnú úhradu získať pre podnikateľské účely určitý stroj, alebo aj nehnuteľnosť, ktorá zostáva v majetku lízingovej spoločnosti. Riziká a povinnosti nájomcu. Typy finančného lízingu. Operatívny lízing a jeho špecifiká. Operatívny versus finančný lízing. Finančný lízing - najvyužívanejší nebankový produkt v Českej republike.