Úloha euroregiónov v budúcnosti porastie - Vrabec, Norbert
Činnosť euroregionálnych združení a finančná podpora štátu. Realizácia projektov a možnosť čerpania štrukturálnych fondov. Euroregión Váh - Duna j- Ipeľ : spolupráca SR a Maďarskej republiky v oblasti vzdelávania, poradenstva a cestovného ruchu. Euroregión Neogradiensis : spolupráca Banskobystrického kraja s Nógrádskou župou v oblasti spoločných projektov na rozvoj hospodárskych vzťahov, konferencií, výstav a vzdelávania. Zoznam euroregiónov na Slovensku.