ECB o potrebe reforiem a fiškálnej politike - Kišš, Štefan
Výročná správa Európskej centrálnej banky za r. 2004 a potreba zdravej fiškálnej politiky a realizácie štrukturálnych reforiem v členských krajinách EÚ. Podpora správnej realizácie Paktu stability a rastu. Kľúčová úroková sadzba a jej úroveň. Prvá polovica r. 2004 - silný rast svetového hospodárstva. Druhá polovica - oslabená ekonomická výkonnosť rastúcou cenou ropy. Vývoj v oblasti výmenných kurzov príčinou straty.