Kalkulace nákladů a výkonů na příkladu banky - Kracík, Alexandr
Nákladové účtovníctvo ako významná súčasť manažérskeho účtovníctva. Nákladové účtovníctvo v bankovníctve. Princípy alokácie a kalkulácie neúrokových nákladov a výkonov v banke. Základné princípy kalkulácie nákladov na príklade banky. Princípy alokácie nákladov. Alokačné mechanizmy. Rozúčtovanie externých nákladov. Rozúčtovanie výkonov. Alokácia nákladov - jednotlivé kroky. Náklady na produkty v pobočkovej sieti banky a možnosti ABC.