Priaznivé zdaňovanie láka investorov - Burák, Emil
Daňová reforma a reinžiniering v SR - zjednodušnie daňového systému a zníženie daňových sadzieb, zavedenie rovnej dane. Veľký dôraz na sofistikovanú automatizáciu. Prínos daňovej reformy z hľadiska "priateľských efektov" - napr. odkladný účinok platenia dane, zavedenie radikálnej decentralizácie daní, posilnenie akcentu kontroly časti čiernej ekonomiky, zlepšenie komunikácie medzi daňovými subjektami a daňovými orgánmi, zodpovednosť štátu za škodu spôsobenú orgánmi verejnej moci, vrátane daňových orgánov ... Daňový servis štátu je potrebné rozvíjať. Humanizácia zdaňovania, priateľské zdaňovanie.