Tri svetové mocnosti: USA, Čína a India? - Nye, Joseph S.
Vzájomné zbližovanie vzťahov medzi Indiou a Čínou. Podpísanie nových dohôd vrátane päťročného paktu o strategickej spolupráci. Urovnávanie hraničných sporov. Budovanie strategickej väzby medzi USA a Indiou. Zahraničná politika USA a posilňovanie vzájomných vzťahov medzi tromi uvedenými štátmi.