Rodina a práca - trvalá dilema ?
Cieľ zavádzania flexibilných foriem práce. Najpoužívanejšie modely flexibilných foriem organizácie práce. Zamestnávatelia uprednostňujú tradičné modely s dôrazom na určený priebeh a organizáciu práce pred hodnotením konečného pracovného výsledku. Vládne dokumenty, ktoré sa venujú problematike zosúladenia rodinného a pracovného života v SR - Národný akčný plán pre ženy, Koncepcia rovnosti príležitostí žien a mužov, Národný plán zamestnanosti.