Regióny a regionalizácia v členských a kandidátskych krajinách Európskej únie - Labudová, Viera, 1958-
Definovanie a klasifikácia regiónov. Hranice regiónov. Obsahové vymedzenie regiónu v Európskej únii. Princípy regionálneho členenia v krajinách Európskej únie. Nomenklatúra štatistických územných jednotiek NUTS. Základné princípy nomenklatúry NUTS. Význam nomenklatúry NUTS pri realizácii štrukturálnej politiky Spoločenstva. Legislatívna úprava NUTS klasifikácie. Územná klasifikácia v kandidátskych krajinách. Systém NUTS na Slovensku.