Indonésie: Spojené státy, Čína a rovnováha moci v jihovýchodní Asii - Novotný, Daniel
Úsilie Spojených štátov udržiavať úzke priateľské vzťahy s Indonéziou počas studenej vojny. Obdobie autoritárskej vlády prezidenta Sukarna, podpora komunizmu a obava z amerického vplyvu na vnútorné záležitosti Indonézie.Vojenský prevrat a prozápadná orientácia vlády generála Suharta. Koniec studenej vojny, pád Suhartovho režimu a nové dimenzie vzťahov Indonézie a Číny. Vzťah Indonézia - USA poznačený protiamerickými náladami indonézskeho obyvateľstva a nedôverou.