Príprava Slovenska na zavedenie eura - Almunia, Joaquín
Prednáška Joaquína Almunia, člena EK zodpovedného za hospodárske a finančné záležitosti, o prijatí eura na Slovensku. Prednáška sa konala na pôde Ekonomickej univerzity v marci 2005. Slovensko je na poprednom mieste v realizácii reforiem. Makroekonomické výsledky hospodárstva SR a úlohy, ktoré pred ním stoja. Úspešný vstup do eurozóny vyžaduje nielen splnenie maastrichtských kritérií, ale rozsiahle a včasné prípravy na zmenu meny. Najťažšou časťou celého procesu je mentálna alebo psychologická zmena (úspešné prijatie eura).