Čína patrí podľa štatistík medzi rozvojové krajiny - Tináková, Eva, 1982-
Rozhovor autora článku s odborníčkou na Čínu Gabrielou Gregušovou. Symbióza autoritárskeho režimu s voľným trhom. Reformná politika Teng Siao-pchinga. Reakcia okolitých štátov na liberalizáciu trhu. Výhodné možnosti a investičné stimuly pre zahraničných investorov. Odbúravanie nedostatkov v kvalite produktov. Otázka dodržiavania ľudských práv v Číne.