K vyššej právnej istote občanov - Popovec, Andrej
Schválenie návrhu zákonnej úpravy poskytovania bezplatnej právnej pomoci vládou SR v apríli 2005. Účelom je zabezpečiť sociálne odkázaným občanom reálny a efektívny prístup k spravodlivosti a ďalej harmonizovať právo SR s právom Európskej únie. Charakteristika a ciele bezplatnej právnej pomoci. Problémy poskytovania takejto pomoci. Nová legislatívna iniciatíva. Postup žiadateľa.