Aká bude nová Európska susedská politika - Šmihula, Daniel
Potreba redefinície susedských vzťahov vo zväčšenej Európskej únii. Európska susedská politika zameraná na susedov na východe a na juhu. Vypracovanie tzv. Country reports, ktoré stanovujú ciele spolupráce. Finančná pomoc cez projekty cezhraničnej spolupráce. Spolupráca s krajinami, s ktorými sa nepočíta v dohľadnom čase ako s kandidátmi na vstup do EÚ.