Straty vody v distribučných systémoch - Hétharši, Július
Straty vody v distribučných systémoch významne ovplyvňujú ekonomiku dodávky vody vo vodárenských sústavách. Sledovanie strát vody okrem neefektívneho zvyšovania prevádzkových nákladov a poplatkov za odobranú vodu, poukazuje na technický stav vodovodnej siete a vodárenských zariadení, na počet a nárast porúch na km siete. Zlepšenie ekonomiky prevádzky.