Možnosti spolufinancovania projektov vodného hospodárstva z prostriedkov Európskej únie - Čadek, Peter
Slovensko po vstupe do EÚ, môže pre zlepšenie plánovania vo vodnom hospodárstve, zabezpečenie investičnej výstavby protipovodňovej ochrany, zabezpečenie integrovaného manažmentu povodí a iných činností čerpať finančnú pomoc zo štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu, Iniciatívy Spoločenstva Interreg III B a zároveň už čerpá finančné prostriedky z predvstupovej pomoci EÚ. Čerpanie financií Slovenským vodohospodárskym podnikom, š.p., OZ Banská Bystrica.