Ekonomické hodnotenie zdrojov podzemných vôd - Cicmanová, Soňa
Prax finančného oceňovania, napr. pôd, lesov je u nás všeobecne zaužívaná, pri nerastných surovinách a zdrojoch podzemných vôd chýba. Návrh metód oceňovania podzemných vôd. Výsledky ekonomického hodnotenia vodných zdrojov poskytnú nový podklad pre klasifikáciu zásob a zdrojov podzemných vôd SR z hľadiska ekonomických podmienok ich využiteľnosti. Klasifikácia zásob a zdrojov podzemných vôd by mohla slúžiť ako podklad pre racionálne a šetrné využívanie vodných zdrojov regiónu vo vzťahu k trvalo udržateľnému rozvoju, ako ekonomický nástroj, ako podklad k aktualizácii územných plánov, ako prehľad o podmienkach hospodárenia vodárenských spoločností a obcí pri správe vodných zdrojov.