Prognózy hospodárskeho vývoja v EÚ
Zapájaním sa Slovenskej republiky do globálneho prostredia rastie aj význam vývoja ekonomických, ako aj neekonomických faktorov v externom prostredí. Monetárna politika. Spotrebiteľské ceny. Liberalizácia obchodnej politiky. Posilňovanie reálneho kurzu koruny. Prognózy slovenského zahraničného obchodu.