K základným teoretickým otázkam terminológie - Breveníková, Daniela
Prehľad o základných otázkach tvorby termínov z hľadiska lingvistiky. Definície pojmu "termín", obsah a forma termínu. Pojmová, sémantická, onomaziologická, onomatologická zložka termínu. Vlastnosti termínu - systémovosť,ustálenosť, motivovanosť, jednoznačnosť a presnosť, derivatívnosť.Do ekonomickej terminológie preniká v súčasnosti množstvo termínov z angličtiny.