Názory občanov Slovenskej republiky na zavedenie spoločnej meny euro - Marchevský, Pavol
Prieskum bol realizovaný v októbri 2004. Skúsenosti občanov s hotovostným eurom. Uvedomenie si záväzku prijať euro pri referende o vstupe do EÚ. Podmienky prechodu na euro podľa názorov občanov SR. Očakávaný vývoj kurzu slovenskej koruny voči euru. Termín prechodu na spoločnú menu podľa odhadu verejnosti. Čo bude znamenať zavedenie eura pre občanov SR. Prínosy a nevýhody zavedenia spoločnej meny euro. Vplyv zavedenia eura na úroveň cien tovarov a služieb. Úroveň informovanosti o problematike zavedenia eura. Konkrétne požiadavky občanov na informácie o eure. Dôležitosť otázky zavedenia eura. Potreba občanov vyjadriť sa k problematike zavedenia eura. Ako prijali občania správu o plánovanom zrušení slovenskej koruny.